Voeding en drinken bij honden en katten

DRINKEN

Regelmatig krijgen we te maken met huisdieren die slecht drinken. Hieronder vindt u enkele tips die het drinken van uw huisdier kunnen verbeteren. Indien uw huisdier langdurig slecht drinkt is het aangeraden medische oorzaken uit te sluiten door middel van een onderzoek.

 • Geef dagelijks schoon en fris drinkwater
 • Probeer diverse materialen van drinkbak, de meest ideale bestaat uit glas, aardewerk of roestvrij staal
 • Geef eten en drinken apart van elkaar
 • Geef uw huisdier meerdere plaatsen om te drinken (voornamelijk bij katten)
 • Vermijd stress
 • Zorg voor een schone en geurloze kattenbak
 • Gebruik een drinkfontein, of lopende kraan als drinkplaats

VOEDINGSADIES

Mijn kat wil niet eten:
Indien uw kat niet wilt eten kan u onderstaande tips toepassen. Indien uw kat echter aanhoudend niet wil eten kan u best de kat even laten onderzoeken om medische redenen uit te sluiten.

 • Warm de voeding op tot 37 graden Celsius
 • Zorg dat de kat altijd toegang tot haar eten heeft, 24 uur per dag
 • Gebruik een voedingsbal in verband met jachtlust
 • Zorg dat er minimaal 50 cm afstand is tussen de voedingsplaats, rustplaats en ontlastingsplaats
 • Breng natvoeding aan op de voorpoot
 • Week de voeding met warm water (bij droogvoer)

 Mijn hond wil niet eten:
Indien uw hond niet wil eten kan u de volgende tips gebruiken. Indien uw hond echter aanhoud niet te eten kan u best even uw hond laten onderzoeken om medische redenen uit te sluiten.

 • Warm de voeding op tot 37 graden celsius is
 • Geef de hond 1 tot 3 maaltijden
 • Neem de voeding weg nadat het 5 minuten onaangeroerd is
 • Strooi de voeding uit op het gras/de grond
 • Week de voeding in warm water (bij droogvoeding)

VERANDEREN VAN VOEDING

Indien u start met nieuwe voeding is het aan te raden om een overgangsperiode in acht te nemen.

Aanpassen van de darmflora:
De darmflora van onze huisdieren hebben enkele dagen nodig om zich aan de nieuwe voeding aan te passen. Vanwege deze reden is het zeker niet aan te raden regelmatig van voeding te wisselen. Indien je te snel veranderd van voeding heb je kans op voedingsdiarree. Daarnaast krijgt uw huisdier tijdens deze overgangsperiode ook de kans om te wennen aan de nieuwe smaak en textuur.

De aanbevolen overgangsperiode is als volgt:
Dag 1 t/m 3: 1/4 nieuwe voeding, 3/4 oude voeding
Dag 4 t/m 6: 1/2 nieuwe voeding, 1/2 oude voeding
Dag 7 t/m 9: 3/4 nieuwe voeding, 1/4 oude voeding
Vanaf dag 10: Volledig de nieuwe voedingHet doel van deze voeding is uw dier een kwaliteitsvolle voeding aan te bieden tegen een zeer economische prijs. Deze voeding kan daarom perfect gebruikt worden als dagdagelijkse onderhoudsvoeding voor een gezond huisdier. Voor deze lijn hebben wij gekozen voor CAROCROC en CAROCAT.

 

VOOR HONDEN

CAROCROC KIP EN RIJST JUNIOR; 1,5kg, 4kg en 15kg
Geëxpandeerde, lichtverteerbare, krokante brokjes bestemd voor pups en jonge opgroeiende jonge honden van middelgrote en grote rassen.
Bevat alle bouwstoffen in de juiste verhouding, welke nodig zijn voor een gezonde, vitale en krachtig ontwikkelde jonge hond met een sterk beendergestel en glanzend haarkleed. CAROCROC JUNIOR bevat extra omega 3 en 6. CAROCROC JUNIOR bevat, evenals alle "Carocroc" producten, geen kunstmatige toevoegingen en is zeer smakelijk.

 CAROCROC KIP EN RIJST 22/8; 4kg en 15kg
Volledig Geëxpandeerde brokken voor volwassen honden met normale activiteit.
CAROCROC 22/8 is daarom bij uitstek geschikt voor gezelschapshonden waarmee gespeeld en gewandeld wordt.
CAROCROC 22/8 bevat extra Omega 3 en 6.  CAROCROC 22/8 is smakelijk, geeft een vaste ontlasting, sterke tanden en een glanzende vacht.  CAROCROC 22/8 zorgt voor een lang, gezond en vitaal leven.

CAROCROC KIP EN RIJST 23/12; 1,5kg, 4kg en 15kg
Geëxpandeerde volledige voeding, krokant en licht verteerbaar voor volwassen honden met lichte prestaties.
Door de uitgebalanceerde samenstelling van eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines, sporenelementen en mineralen is CAROCROC 23/12 het aangewezen voedsel voor honden met lichte prestaties zoals: tentoonstellingshonden, honden waarvan tijdelijk geen prestaties worden verwacht, teven buiten de dracht- en lactatie periode, dekreuen in rust, enz. Tevens is CAROCROC 23/12 zeer geschikt voor kleinere rassen. CAROCROC 23/12 bevat extra Omega 3 en 6. CAROCROC 23/12 is zeer smakelijk en licht verteerbaar.

CAROCROC KIP EN RIJST 25/16; 4kg en 15kg
Volledig Geëxpandeerde Hoog-Energie brokken voor volwassen honden met zware inspanning.
Unieke samenstelling van vlees, vetten en granen. Deze streng geselekteerde grondstoffen, aangevuld met vitamines, sporenelementen en mineralen in de juiste verhouding, zorgen dat honden met zware inspanning steeds in topkonditie blijven. CAROCROC 25/16 is een "premium" voer voor politie-, bewakings-, ren- en sledehonden, drachtige en zogende teven, dekreuen, alsmede alle honden welke in topkonditie moeten blijven, ondanks zware prestaties. CAROCROC 25/16 bevat extra Omega 3 en 6. CAROCROC 25/16 is smakelijk en bevat geen kunstmatige toevoegingen.

CAROCROC KIP EN RIJST 25/16 MINI; 1,5kg en 4kg
Geëxpandeerde volledige voeding voor volwassen honden van kleine rassen.
Een licht verteerbaar voedsel voor honden van kleine rassen, zeer geschikt voor gezelschapshonden waarmee gespeeld en gewandeld word. Carocroc 25/16 MINI is zeer smakelijk, bevat alle benodigde bouwstoffen welke nodig zijn voor onderhoud van een gezond, krachtig lichaam en instandhouding van sterke spieren, krachtig beendergestel, gezond gebit, goed functionerende organen, glanzende vacht en weinig en vaste ontlasting. CAROCROC 25/16 MINI voor een lang, gezond en vitaal leven. CAROCROC 25/16 MINI bevat geen kunstmatige toevoegingen.

Carocroc Senior kip en rijst; 1,5kg, 4kg en 15kg
complete Geëxpandeerde zeer licht verteerbare brokken voor oudere honden van alle rassen.
In deze smakelijke en licht verteerbare voeding is rekening gehouden met de lagere eiwit en mineralen behoefte van oudere honden. Dit is nodig om de stofwisselings- en verteringsorganen goed te laten functioneren en de nieren niet te overbelasten. Bevat extra Omega 3 en 6. "CAROCROC" Senior is bovendien zeer geschikt voor honden met spijsverterings- en nierstoornissen.

VOOR KATTEN

Carocat kip en rijst; 7kg en 15kg
Volledige, zeer smakelijke voeding voor volwassen katten. Bevat een hoog aandeel aan kip. Licht verteerbaar en zeer smakelijk, een complete voeding welke alle voedingselementen bevat die uw volwassen kat nodig heeft.

CAROCAT VIS EN RIJST; 7kg en 15kg
Een complete uitgebalanceerde voeding voor volwassen katten, smakelijk en licht verteerbaar. Rijk aan hoogwaardige vis. Katten zijn dol op visproducten. Vis is een biologisch volwaardig eiwit. In combinatie met andere dierlijke eiwitten, koolhydraten, hoogwaardig kippenvet, vitamines, sporenelementen en mineralen, is het een excellente, smakelijke en licht verteerbare voeding voor uw volwassen kat.

CAROCAT LAM EN RIJST; 7kg en 15kg
Complete voeding voor volwassen katten. Een smakelijke en licht verteerbare voeding met veel lamsvlees en rijst, zeer geschikt voor uw volwassen kat. Bevat alle voedingselementen waar uw kat dol op is.Deze voeding is een voeding op maat. Dit wil zeggen een voeding aangepast aan uw hond of kat. Deze voeding is dan ook duurder dan onze economische lijn. Voor honden verkiezen wij hier het VetEssentials programma van Hill's. Voor katten de lijn van Royal Canin.

 VOOR GROEIENDE HONDEN

VETESSENTIALS PUPPY; 2kg en 10kg
De eerste maanden zijn essentieel voor de levenslange gezondheid van uw pup. Daarom is Hill'sScience Plan VetEssentials Puppy speciaal ontwikkeld voor de essentiële gezondheidsbehoeften van uw pup. Ze bevatten bewezen hoeveelheden natuurlijk DHA dat helpt bij de ontwikkeling van het gezichtsvermogen en de hersenen. Immuniteit: Wetenschappelijk bewezen anti-oxidanten met hoge gehalten aan vitamine E om een gezond immuunsysteem in stand te houden. Vitaliteit: Perfecte balans van mineralen en omega-3 vetzuren voor een gezonde ontwikkeling van botten en gewrichten. Spijsvertering: Licht verteerbare eiwitten en een optimale balans van vezels om een gezond spijsverteringskanaal te ondersteunen. Gezondheid van mond en gebit: Een perfecte balans van vitaminen en mineralen voor een gezonde ontwikkeling van het gebit. Huid en vacht: Hoge gehalten omega-6 vetzuren zorgen voor een gezonde huid en een glanzende vacht.

VETESSENTIALS PUPPY LARGE BREED; 2kg en 10kg
De eerste maanden zijn essentieel voor de levenslange gezondheid van uw pup. Daarom is Hill'sScience Plan VetEssentials Puppy Large Breed speciaal ontwikkeld voor de essentiële gezondheidsbehoeften van uw pup. Ze bevatten bewezen hoeveelheden natuurlijk DHA dat helpt bij de ontwikkeling van het gezichtsvermogen en de hersenen. Immuniteit: Wetenschappelijk bewezen anti-oxidanten met hoge gehalten aan vitamine E om een gezond immuunsysteem in stand te houden. Vitaliteit: Perfecte balans van mineralen en omega-3 vetzuren voor een gezonde ontwikkeling van botten en gewrichten. Spijsvertering: Licht verteerbare eiwitten en een optimale balans van vezels om een gezond spijsverteringskanaal te ondersteunen. Gezondheid van mond en gebit: Een perfecte balans van vitaminen en mineralen voor een gezonde ontwikkeling van het gebit. Huid en vacht: Hoge gehalten omega-6 vetzuren zorgen voor een gezonde huid en een glanzende vacht.

VOOR VOLWASSEN HONDEN

VETESSENTIALS ADULT MINI; 2kg en 7kg
Honden worden meestal als volwassen beschouwd wanneer ze tussen de 12 maanden en 7 jaar oud zijn. Als volwassene heeft uw hond zijn eigen specifieke voedingsbehoeften om hem in topconditie te houden en te zorgen dat hij een lang en actief leven leidt. Om die reden hebben we Hill'sScience Plan VetEssentials Adult Mini ontwikkeld om aan de essentiële gezondheidsbehoeften van volwassen honden tegemoet te komen. Gebit: Unieke technologie die een wetenschappelijk bewezen reinigende werking heeft. Gewicht: De geschikte hoeveelheden eiwitten en vet om het ideale gewicht op peil te helpen houden. Huid en vacht: Hoge gehalten omega-6 vetzuren helpen te zorgen voor een gezonde huid en glanzende vacht. Spijsvertering: Licht verteerbare eiwitten en een optimale balans van vezels om een gezond spijsverteringskanaal te ondersteunen. Vitaliteit: Perfecte balans van mineralen en omega-3 vetzuren voor een gezonde ontwikkeling van botten en gewrichten.

VETESSENTIALS ADULT; 2kg en 10kg
Honden worden meestal als volwassen beschouwd wanneer ze tussen de 12 maanden en 7 jaar oud zijn. Als volwassene heeft uw hond zijn eigen specifieke voedingsbehoeften om hem in topconditie te houden en te zorgen dat hij een lang en actief leven leidt. Om die reden hebben we Hill'sScience Plan VetEssentials Adult ontwikkeld om aan de essentiële gezondheidsbehoeften van volwassen honden tegemoet te komen. Gebit: Unieke technologie die een wetenschappelijk bewezen reinigende werking heeft. Gewicht: De geschikte hoeveelheden eiwitten en vet om het ideale gewicht op peil te helpen houden. Huid en vacht: Hoge gehalten omega-6 vetzuren helpen te zorgen voor een gezonde huid en glanzende vacht. Spijsvertering: Licht verteerbare eiwitten en een optimale balans van vezels om een gezond spijsverteringskanaal te ondersteunen. Vitaliteit: Perfecte balans van mineralen en omega-3 vetzuren voor een gezonde ontwikkeling van botten en gewrichten.

VETESSENTIALSMATURE ADULT MINI; 2kg en 7kg
Naarmate uw hond ouder wordt, verandert zijn stofwisseling, evenals andere behoeften zoals bijv. de hoeveelheid lichaamsbeweging die hij nodig heeft. U kunt hem gezond en fit houden door hem voeding te geven die speciaal is samengesteld voor oudere honden. Mature Adult Mini is speciaal samengesteld om aan de essentiële gezondheidsbehoeften van oudere honden tegemoet te komen. Vitale organen: Veilige hoeveelheden natrium en fosfor die gezonde, vitale orgaanfuncties ondersteunen, in het bijzonder de nieren. Gebit: Unieke vezeltechnologie van de brokken die een wetenschappelijk bewezen reinigende werking op de tanden heeft. Spijsvertering: Licht verteerbare eiwitten en een optimale balans van vezels om een gezond spijsverteringskanaal te ondersteunen. Gewicht: De geschikte hoeveelheden eiwitten en vet om het ideale gewicht op peil te helpen houden. Vitaliteit: Een perfecte balans van mineralen en omega-3 vetzuren voor een gezonde ontwikkeling van botten en gewrichten.

VETESSENTIALSMATURE ADULT; 2kg en 10kg
Naarmate uw hond ouder wordt, verandert zijn stofwisseling, evenals andere behoeften zoals bijv. de hoeveelheid lichaamsbeweging die hij nodig heeft. U kunt hem gezond en fit houden door hem voeding te geven die speciaal is samengesteld voor oudere honden. Mature Adult is speciaal samengesteld om aan de essentiële gezondheidsbehoeften van oudere honden tegemoet te komen. Vitale organen: Veilige hoeveelheden natrium en fosfor die gezonde, vitale orgaanfuncties ondersteunen, in het bijzonder de nieren. Gebit: Unieke vezeltechnologie van de brokken die een wetenschappelijk bewezen reinigende werking op de tanden heeft. Spijsvertering: Licht verteerbare eiwitten en een optimale balans van vezels om een gezond spijsverteringskanaal te ondersteunen. Gewicht: De geschikte hoeveelheden eiwitten en vet om het ideale gewicht op peil te helpen houden. Vitaliteit: Een perfecte balans van mineralen en omega-3 vetzuren voor een gezonde ontwikkeling van botten en gewrichten.

VOOR GROEIENDE KATTEN

WEANING; 400g en 2kg
Aanbevolen voor:
- Kittens van 4 weken tot 4 maanden: kittens in de groei, drachtige/zogende kattin, kan bevochtigd worden toegediend tijdens het spenen om de overgang naar brokken te vergemakkelijken

Het synergetisch complex van anti-oxidanten stelt het organisme in staat om zich beter te verdedigen tegen aanvallen van buitenaf en versterkt ook het effect van vaccinaties. Door de hoge energiewaarde kan het volume van de maaltijden verkleind worden, wat de belasting van de darmen beperkt. De rijst is een bron van zeer gemakkelijk verteerbaar zetmeel. De hoeveelheid onverteerbare eiwitten verkleint gegarandeerd door de selectie van eiwitten die gemakkelijk door de darmen verteerd worden en die het aantal proteïnen in de dikke darm met 20 tot 40% verkleinen.

GROWTH; 400g, 2kg en 4kg
Aanbevolen voor:
- Kitten van 4 maanden tot de sterilisatie
- Kitten van 4 maanden tot 12 maanden
- Drachtige/zogende kattin

De rijst is een bron van zeer gemakkelijk verteerbaar zetmeel. De textuur en de vorm van de brokken zorgen voor een mechanische poetsbeurt die de vorming van tandplak remt. De hoeveelheid onverteerbare eiwitten verkleint gegarandeerd door de selectie van eiwitten die gemakkelijk door de darmen verteerd worden en die het aantal proteïnen in de dikke darm met 20 tot 40% verkleinen. Het synergetisch complex van anti-oxidanten stelt het organisme in staat om zich beter te verdedigen tegen aanvallen van buitenaf en versterkt ook het effect van vaccinaties.

VOOR VOLWASSEN KATTEN

YOUNG MALE SKIN; 400g, 1,5kg en 3,5kg
Aanbevolen voor:
- Jonge, gesteriliseerde kater tot 7 jaar, gevoelig voor huidproblemen
- Groep katten van beide geslachten, gevoelig voor huidproblemen

Een hyperproteïnendieet helpt de spiermassa beter te behouden dan een klassiek dieet en maakt de voeding erg smakelijk. Hoge doseringen biotine, niacine en panthoteenzuur in combinatie met het zink-linoleenzuurcomplex beperken het waterverlies via de opperhuid en versterken de barrièrefunctie van de opperhuid. Als het volume van de urine toeneemt, daalt meteen ook de verzadiging van de urine met struviet en calciumoxalaat. Een aangepaste verhouding tussen fermenteerbare vezels en niet fermenteerbare vezels vergemakkelijkt het verwijderen van haarballen.

YOUNG FEMALE SKIN; 400g, 1,5kg en 3,5kg
Aanbevolen voor:
- Jonge, gesteriliseerde kattin tot 7 jaar, gevoelig voor huidproblemen

Als het volume van de urine toeneemt, daalt meteen ook de verzadiging van de urine met struviet en calciumoxalaat. Hoge doseringen biotine, niacine en panthoteenzuur in combinatie met het zink-linoleenzuurcomplex beperken het waterverlies via de opperhuid en versterken de barrièrefunctie van de opperhuid. Een hyperproteïnendieet vergroot de zin om te eten en bevordert de vorming van magere massa. Een aangepaste verhouding tussen fermenteerbare vezels en niet fermenteerbare vezels vergemakkelijkt het verwijderen van haarballen.

SENIOR; 1,5kg, 3kg en 6kg
Aanbevolen voor:
- Gesteriliseerde katers en kattinnen van meer dan 10 jaar
Het fosforgehalte moet beperkt worden om een goede werking van de nieren te bevorderen. Helpt de degeneratie van de gewrichten te voorkomen door middel van de synergetische werking van de chondroïtine en de glucosamine. Vertragen van de celveroudering en versterken van het immuunsysteem: het complex van synergetische anti- oxidanten beperkt de afbraak van het cellulair DNA, versterkt de immuniteit en remt de ouderdomsverschijnselen. Als het volume van de urine toeneemt, daalt meteen ook de verzadiging van de urine met struviet en cacliumoxalaat.


 

VOOR HONDEN

OBESITY MANAGEMENT; 1,5kg, 6kg en 14kg
Aanbevolen voor: obesitas/overgewicht

Niet geschikt voor: dracht, lactatie, groei, chronische aandoeningen die een grotere energietoevoer vereisen

Een eiwitrijk dieet verkleint het verlies aan spiermassa met 30%. De formule is verrijkt met mineralen en vitaminen om het effect van de energiebeperking te compenseren. Chondroïtinesulfaat en glucosamine helpen de normale beweeglijkheid van gewrichten te behouden. Essentiële vetzuren en sporenelementen dragen bij aan een gezonde huid en een glanzende vacht.

SATIETY SUPPORT (WEIGHT MANAGEMENT); 1,5kg, 5kg en 12kg
Aanbevolen voor: obesitas/overgewicht, diabetes mellitus (met of zonder overgewicht), constipatie, colitis beantwoordend op vezels, hyperlipidemie gepaard gaande met overgewicht

Niet geschikt voor: dracht, lactatie, groei, chronische aandoeningen waarbij de energiebehoefte verhoogd is

Een eiwitrijk dieet verkleint het verlies aan spiermassa met 30%. De voedingsvezels vergroten het volume van de voedselratio en geven een gevoel van verzadiging door de vertering in de dunne darm te vertragen. De formule is verrijkt met mineralen en vitaminen om de effecten van de energiebeperking te compenseren en om een voldoende aanbod te garanderen. Chondroïtinesulfaat en glucosamine helpen de normale beweeglijkheid van de gewrichten te behouden.

HYPOALLERGENIC; 2kg, 7kg en 14kg
Aanbevolen voor: eliminatiedieet, voedselallergie (dermatologische aandoeningen en/of spijsverteringsproblemen), voedselintolerantie, chronische enteritis/inflammatoryboweldisease (IBD), exocriene pancreasinsufficiëntie (EPI), chronische diarree, bacteriële overgroei

Niet geschikt voor: pancreatitis of voorgeschiedenis van pancreatitis, hyperlipidemie

Het hydrolysaat van geïsoleerd soja-eiwit is samengesteld uit peptiden met een gering moleculair gewicht en is uiterst licht verteerbaar en zeer weinig allergenisch. Hoge doseringen biotine, niacine en panthoteenzuur in combinatie met het zink-linolzuurcomplex beperken het waterverlies via de opperhuid. Het eicosapentaeenzuur en het ocosahexaeenzuur helpen huidreacties te beperken en dragen bij aan de integriteit van de mucosa van het maag- darmkanaal. De combinatie van fermenteerbare vezels en zeoliet bevordert een evenwichtige darmflora en beschermt de darmmucosa.

HYPOALLERGENIC MODERATE ENERGY; 1,5kg, 7kg en 14kg
Aanbevolen voor: honden met neiging tot overgewicht, gesteriliseerde honden of oudere honden in geval van: eliminiatiedieet, voedselallergie (dermatologische aandoeningen en/of spijsverteringsproblemen), voedselintolerantie, bacteriële overgroei, chronische enteritis/inflammatoryboweldisease (IBD), exocriene pancreasinsufficiëntie (EPI), chronische diarree

Het hydrolysaat van geïsoleerd soja-eiwit is samengesteld uit peptiden met een gering moleculair gewicht en is uiterst licht verteerbaar en zeer weinig allergenisch. Een gematigd caloriegehalte maakt het mogelijk om de gewichtstoename te beperken bij honden die een neiging tot overgewicht vertonen. Hoge doseringen biotine, niacine en panthoteenzuur in combinatie met het zink-linoleenzuurcomplex beperken het waterverlies via de opperhuid. Een beperkt fosforgehalte is essentieel om het behoud van de nierfunctie bij verouderende dieren te bevorderen.

GASTROINTESTINAL JUNIOR; 2,5kg en 10kg
Aanbevolen voor: acute en chronische diarree bij pups van minder dan 1 jaar, maldigestie, malabsorptie, herstel, colitis, gastritis, voor teven van kleine en middelgrote rassen met spijsverteringsproblemen: dracht van de 6e tot de 9e week, lactatie

Niet geschikt voor: hyperlipidemie, lymfangiëctasie, exsudatieve enteropathie, pancreatitis, aandoeningen waarbij een laag vetgehalte geïndiceerd is

De combinatie van bijzonder goed verteerbare eiwitten, prebiotica, bietenpulp, rijst en visolie zorgt voor een optimale verteerbaarheid en ondersteuning van de spijsvertering. De hoge energiedichtheid voorziet in de voedingsbehoefte voor de groei. Bij pups met een maag- darmaandoening kan de eetlust verminderd zijn. Door de aangepaste grootte, structuur en vorm zijn de brokjes makkelijk te weken, wat de spontane voedselopname kan bevorderen. De voeding voorziet volledig in de specifieke voedingsbehoeften van pups tijdens de groeiperiode.

GASTRO-INTESTINAL; 2kg, 7,5kg en 14kg
Aanbevolen voor: acute en chronische diarree, chronische enteritis, inflammatoryboweldisease (IBD), maldigestie, malabsorptie, herstel, exocriene pancreasinsufficiëntie (EPI), gastritis, colitis, anorexia

Niet geschikt voor: pancreatitis of voorgeschiedenis van pancreatitis, hyperlipidemie, lymphangiëctasie, hepatische encephalopathie (aandoeningen waarbij een laag vetgehalte geïndiceerd is)

De combinatie van bijzonder goed verteerbare eiwitten, prebiotica, bietenpulp, rijst en visolie zorgt voor een optimale verteerbaarheid en ondersteuning van de spijsvertering. Dankzij de hoge energiedichtheid kan met een kleine portie volledig in de energiebehoefte van de hond worden voorzien. Bij honden met een maag-darmaandoening kan de eetlust verminderd zijn en gewichtsverlies optreden. De goede acceptatie bevordert de spontane voedselopname, waardoor de hond sneller herstelt. Het eicosapentaeenzuur en het docosahexaeenzuur, langketen omega 3-vetzuren, dragen bij aan de gezondheid van het maag-darmkanaal.

GASTRO-INTESTINALE MODERATE CALORIE; 2kg, 7,5kg en 14kg
Aanbevolen voor: acute en chronische diarree, chronische enteritis, inflammatoryboweldisease (IBD), maldigestie, malabsorptie, exocriene pancreasinsufficiëntie (EPI), gastritis, colitis, chronische pancreatitis

Niet geschikt voor: dracht en lactatie

De combinatie van bijzonder goed verteerbare eiwitten, prebiotica, bietenpulp, rijst en visolie zorgt voor een optimale verteerbaarheid en ondersteuning van de spijsvertering. Een gematigde energietoevoer helpt om de gewichtstoename te beperken bij gesteriliseerde honden en honden met neiging tot overgewicht. Bij honden met een maag-darmaandoening kan de eetlust verminderd zijn en gewichtsverlies optreden. De goede acceptatie bevordert de spontane voedselopname, waardoor de hond sneller herstelt. Het eicosapentaeenzuur en het docosahexaeenzuur, langketen omega 3-vetzuren, dragen bij aan de gezondheid van het maag-darmkanaal.

GASTRO-INTESTINAL LOW FAT; 1,5kg, 6kg en 12kg
Aanbevolen voor: acute en chronische diarree, acute en chronische pancreatitis, hyperlipidemie, lymfangiëctasie, exsudatieve enteropathie, exocriene pancreasinsufficiëntie (EPI)

Niet geschikt voor: dracht en lactatie

De combinatie van bijzonder goed verteerbare eiwitten, prebiotica, bietenpulp, rijst en visolie zorgt voor een optimale verteerbaarheid en ondersteuning van de spijsvertering. Een laag vetgehalte verbetert de vertering bij honden met hyperlipidemie of acute pancreatitis. Het relatief lage gehalte aan oplosbare vezels beperkt de fermentatie in het colon. De combinatie van synergetisch werkende anti-oxidanten vermindert de oxidatieve stress en neutraliseert vrije radicalen.

FIBRE RESPONSE; 2kg, 7,5kg en 14kg
Aanbevolen voor: vezel responsieve colitis, stressdiarree, constipatie, aandoeningen waarbij een hoog vezelgehalte geïndiceerd is

Niet geschikt voor: obstipatie (ernstige constipatie, obstructie), megacolon

De combinatie van bijzonder goed verteerbare eiwitten, prebiotica, bietenpulp, rijst en visolie zorgt voor een optimale verteerbaarheid en ondersteuning van de spijsvertering. Een hoog vezelgehalte en specifieke vezelcombinatie om de darmfunctie te bevorderen bij vezel responsieve diarree en colitis. Het eicosapentaeenzuur en het docosahexaeenzuur, langketen omega 3-vetzuren, dragen bij aan de gezondheid van het maag-darmkanaal. De combinatie van synergetisch werkende anti-oxidanten vermindert oxidatieve stress en neutraliseert vrije radicalen.

RENAL; 2kg, 7kg en 14kg
Aanbevolen voor: chronische nierinsufficiëntie (CNI), ter preventie van recidiverende urolithiasis waarbij alkalisering van de urine noodzakelijk is: uraatstenen, cystinestenen, ter preventie van recidiverende oxalaatstenen bij de hond met een verminderde nierfunctie

Niet geschikt voor: dracht, lactatie, groei, pancreatitis of voorgeschiedenis van pancreatitis, hyperlipidemie

Bij chronische nierinsufficiëntie wordt fosfor niet meer goed geëlimineerd door de nier. Beperking van het fosforgehalte is een essentiële maatregel om de ontwikkeling van nierinsufficiëntie te beperken. De flavanolen helpen de oxidatiestress tegen te gaan en verbeteren de nierperfusie door hun werking op de vaatjes. Een verhoging van de hoeveelheid omega 3 langketen-vetzuren helpt de afname van de GlomerularFiltrationRate te beperken. De uremie bevordert de ontwikkeling van laesies van de maag-en darmmucosa. De combinatie zeoliet en FOS heeft tot doel dit risico te verminderen.

CALM; 2kg en 4kg
Aanbevolen voor: helpt de hond van minder dan 15kg om zich beter aan te passen aan een nieuwe levenswijze en gewoonten, helpt de stressgerelateerde spijsverterings- en huidproblemen te beperken, ondersteuning van gedragstherapie bij angstproblemen

Niet geschikt voor: chronische nierinsufficiëntie, metabole acidose, hartinsufficiëntie, hypertensie, pancreatitis of voorgeschiedenis van pancreatitis, hyperlipidemie

Hydrolysaat door het enzym trypsine van een melkeiwit dat een gepatenteerd actief peptide bevat met een rustgevende werking: alfa-casozepine. De synergetische werking van de gepatenteerde combinatie van 4 vitamines en 1 aminozuur versterkt de huidbarrière en minimaliseert de kans op huidirritatie door de synthese van ceramiden te verhogen en het verlies van vocht via de opperhuid te verminderen. Het gebruik van zeer licht verteerbare eiwitten, cichoreipulp en visolie helpt een maximale spijsverteringsveiligheid te garanderen. Het mechanische poetseffect van de brok op het tandoppervlak wordt versterkt door het gebruik van natriumpolyfosfaat.

 

VOOR KATTEN

OBESITY MANAGEMENT; 1,5kg, 3,5kg en 6kg
Aanbevolen voor: obesitas/overgewicht, constipatie: goede respons op voedingsvezels

Niet geschikt voor: dracht, lactatie en groei

Een hoog eiwitgehalte heeft een gunstige invloed op het behoud van de spiermassa. De formule is verrijkt met mineralen en vitaminen om het effect van de energiebeperking te compenseren. Chondroïtinesulfaat en glucosamine helpen de optimale beweeglijkheid van de gewrichten te behouden. Essentiële vetzuren en sporenelementen dragen bij tot een gezonde huid en een glanzende vacht.

SENSITIVITY CONTROL BLUE WHITING&RICE; 1,5kg en 3,5kg
Aanbevolen voor: eliminatiedieet, voedingsallergie (dermatologische aandoeningen en/of spijsverteringsproblemen), voedselintolerantie, chronische enteritis/inflammatoryboweldisease (IBD), acute of chronische diarree

Blauwe wijting en rijst worden zelden in kattenvoeding gebruikt. Hierdoor wordt het risico op allergische reacties gereduceerd. Hoge doseringen biotine, niacine en pantotheenzuur in combinatie met zink beperken het transepidermaal waterverlies en versterken de barrièrefunctie van de opperhuid. Een dieet rijk aan visolie verbetert significant op lange termijn de glomerulusfiltratie en beperkt tegelijkertijd de glomerulosclerose. Uremie kan maagzweren en darmzweren verzoorzaken. De zeoliet en FOS beperken het risico op de bijhorende spijsverteringsstoornissen.

GASTRO-INTESTINAL; 400g, 2kg en 4kg
Aanbevolen voor: acute en chronische diarree, chronische enteritis, inflammatoryboweldisease (IBD), maldigestie, malabsorptie, herstel, leveraandoeningen (behalve hepatische encephalopathie), colitis, gastritis, anorexia

Niet geschikt voor: hepatische encephalopathie, lymphangiëctasie, exsudatieve enteropathie, pancreatitis

De combinatie van bijzonder goed verteerbare eiwitten, prebiotica, bietenpulp, rijst en visolie zorgt voor een optimale verteerbaarheid en ondersteuning van de spijsvertering. Dankzij de hoge energiedichtheid kan met een kleine portie volledig in de energiebehoefte van de kat worden voorzien. Bij katten met een maag-darmaandoening kan de eetlust verminderd zijn en gewichtsverlies optreden. De goede acceptatie bevordert de spontane voedselopnamen, waardoor de kat sneller herstelt. Het eicosapentaeenzuur en het docosahexaeenzuur, langketen omega 3-vetzuren, dragen bij aan de gezondheid van het maag-darmkanaal.

GASTRO-INTESTINAL MODERATE CALORIE; 400g, 2kg en 4kg
Aanbevolen voor: volwassen kat met neiging tot overgewicht bij: acute en chronische diarree, chronische enteritis, inflammatoryboweldisease (IBD), maldigestie, malabsorptie, colitis, gastritis, pancreatitis, exsudatieve encephalopathie

De combinatie van bijzonder goed verteerbare eiwitten, prebiotica, bietenpulp, rijst en visolie zorgt voor een optimale verteerbaarheid en ondersteuning van de spijsvertering. Een gematigd vetgehalte is aangewezen in geval van pancreatitis en helpt om de gewichtstoename te beperken bij gesteriliseerde katten en katten met neiging tot overgewicht. Bij katten met een maag-darmaandoening kan de eetlust verminderd zijn en gewichtsverlies optreden. De goede acceptatie bevordert de spontane voedselopname, waardoor de kat sneller herstelt. Het eicosapentaeenzuur en het docosahexaeenzuur, langketen omega 3-vetzuren, dragen bij aan de gezondheid van het maag-darmkanaal.

FIBRE RESPONSE; 400g, 2kg en 4kg
Aanbevolen voor: acute en chronische constipatie

Niet geschikt voor: obstipatie (ernstige constipatie, obstructie), megacolon

De combinatie van bijzonder verteerbare eiwitten, cichoreipulp, rijst en visolie zorgt voor een optimale verteerbaarheid en ondersteuning van de spijsvertering. Een hoog gehalte van oplosbare vezels en psyllium bevordert de transit en maakt de ontlasting zachter bij katten met constipatie. Het eicosapentaeenzuur en het docosahexaeenzuur, langketen omega 3-vetzuren, dragen bij aan de gezondheid van het maag-darmkanaal. De combinatie van synergetisch werkende anti-oxidanten vermindert oxidatieve stress en neutraliseert vrije radicalen.

RENAL; 500g, 2kg en 4kg
Aanbevolen voor: chronische nierinsufficiëntie (CNI), ter preventie van recidiverende urolithiasis met calciumoxalaat bij katten met een verminderde nierfunctie, hepatische encefalopathie, ter preventie van recidiverende urolithiasis waarbij alkalisering van de urine noodzakelijk is: uraatstenen, cystinestenen,...

Niet geschikt voor: dracht, lactatie, groei

Bij chronische nierinsufficiëntie (CNI) slaagt de nier er niet meer in om het fosfor naar behoren af te voeren. De fosfortoevoer beperken is een essentiële maatregel om de verdere ontwikkeling van de nierinsufficiëntie te remmen. De meervoudig onverzadigde omega 3 langketen vetzuren zoals EPA dragen bij tot het behoud van de filtering van het bloed door de glomeruli, verbeteren de nierperfusie en beperken de cellulaire ontstekingsreacties. Het complex van synergetische antioxidanten beperkt de afbraak van het cellulair DNA, versterkt de immuniteit en remt de ouderdomsverschijnselen. Uremie bevordert de ontwikkeling van ulcera van de maag- en darmmucosa. De combinatie van zeoliet en FOS heeft tot doel het risico op bijkomende maag- darmproblemen te verminderen.

RENAL SPECIAL; 500g, 2kg en 4kg
Aanbevolen voor: chronische nierinsufficiëntie (CNI), ter preventie van recidiverende urolithiasis met calciumoxalaat bij katten met een verminderde nierfunctie, hepatische encefalopathie, ter preventie van recidiverende urolithiasis waarbij alkalisering van de urine noodzakelijk is: uraatstenen, cystinestenen,...

Niet geschikt voor: dracht, zogen, groei

Katten met nierinsufficiëntie lijden vaak aan anorexie. Een verhoogde smakelijkheid bevordert de spontane voedselopname. Bij chronische nierinsufficiëntie (CNI) slaagt de nier er niet meer in om het fosfor naar behoren af te voeren. De fosfortoevoer beperken is een essentiële maatregel om de verdere ontwikkeling van de nierinsufficiëntie te remmen. De meervoudig onverzadigde omega 3 langketen vetzuren dragen bij tot het behoud van de filtering van het bloed door de glomeruli, verbeteren de nierperfusie en beperken de cellulaire ontstekingsreacties. Uremie bevordert de ontwikkeling van ulcera van de maag- en darmmucosa. De combinatie van zeoliet en FOS heeft tot doel het risico op bijkomende maag-darmproblemen te verminderen.

MOBILITY; 500g en 2kg
Aanbevolen voor: ondersteuningen van de beweeglijkheid van de gewrichten bij de kat, ondersteuning van de gewrichten na een orthopedische chirurgische ingreep of na een trauma

Niet geschikt voor: dracht, lactatie en groei

Toevoer van extract van Groenlipmossel en voorlopers van het kraakbeen om de gewrichten te ondersteunen. Hoge toevoer van EPA/DHA om de gezondheid van de gewrichten extra te ondersteunen. Complex van synergetische antioxidanten dat helpt om de vrije radicalen te bestrijden.